• image
 • image

  Karting

  MPKarting (Lanas).

  Voor wie snelle actie wil kan je op een aantal km van onze vakantiewoningen Beauzonnette terecht op een karting buitencircuit.

  Voor kinderen vanaf 7 jaar en natuurlijk ook voor volwassenen kan je bij MP Karting in Lanas je je eens echt laten gaan.

  Alle remmen los!

  www.karting-ardeche.com
  Telefoon +33 475 39 61 64

 • image

  Klimparcours in de Bomen

  Ardèche Adventure Camp

  Wat zeker aanspreekt bij kinderen en jeugd is het Ardèche Avonturenpark aan de rand van de Chassezac in Grospierres. Voor elke leeftijd zijn er verschillende parcours en moeilijkheidsgraden.
  Iedereen die er geweest is, wil zeker nog eens terugkeren!

  www.adventurecamp.fr
  Telefoon +33 649 56 39 54

 • image

  Buggy rijden

  Ardèche Loisir Mecanique

  Voor een avontuurlijke tocht per Buggy van 1 uur kan je terecht bij Ardèche Loisir Mecanique in Grospierres. Ambiance en avontuur verzekerd zeker na een regenbui. Zorg zeker en vast voor extra kleding.
  Dit is voor de durvers onder ons!

  www.ardecheloisirsmecaniques.fr
  Telefoon +33 475 39 06 59

 • image

  Rivieren

  Het departement Ardèche kent verschillende rivieren.

  Zowel de Ardèche, de Chassezac, de Labeaume en de Drobie liggen maar op een aantal km van Lablachère. Dus als je eens iets anders wilt dan genieten aan het privé zwembad, alternatieven genoeg.

  Amusement aan de rand van de rivier hoort er dus zeker bij.

 • image

  ULM vliegen

  Ardèche ULM (Aérodrome d’Aubenas Lanas)

  Wil je de wijde omgeving van Lablachère eens verkennen vanuit de lucht dan kan je terecht bij Ardèche ULM in Lanas.

  www.ardeche-ulm.fr
  Telefoon +33 686 46 92 66

 • image

  Paardrijden

  Hoeve Équestre (Saint Albain-Auriolles)

  We kennen verschillende leuke plaatsen waar je kan gaan paardrijden. Of je huurt een pony voor een uurtje en je kan een wandeling maken langs de rivier terwijl je kinderen op een pony zitten.
  Je kan bijvoorbeeld bij Hoeve Équestre begeleide wandelingen van een uur, twee uur of een halve dag maken.

  www.equitation-ardeche.fr
  Telefoon +33 685 09 72 78

 • image

  Rotsklimmen

  Via ferrata (Lac de Villefort)

  Voor de avontuurlijke klimmers onder ons kan je tegen de rotswand aan het Lac de Villfort terecht.
  Samen met een gids van Gecco Aventure kan je het rots parcours beklimmen.

  www.gecco-aventure.com
  Telefoon +33 475 93 31 16

 • image

  Hoogte parcours Chassezac

  Via corda Ardèche (Casteljau)

  Voor wie avontuurlijk is aangelegd en geen hoogtevrees heeft kunnen we zeker het klimparcours aanraden in de canyon van de Chassezac.

  www.gecco-aventure.com
  Telefoon +33 475 93 31 16

 • image

  Bootjes varen

  Mini-bateaux (Grospierres)

  Heb je hele kleine kinderen, dan is dit zeker een aanrader.
  In het midden van een parkje liggen deze elektrisch gestuurde bootjes die de kinderen zelf kunnen besturen.

  www.ceven-aventure.com
  Telefoon +33 475 94 98 68

 • image

  Marktjes

  Zeker niet te missen zijn de lokale Franse marktjes.

  Bij ons in de buurt zijn er in de zomer en winter dagelijks markten en enkele avondmarkten.

  In Lablachère zelf is er zondagmorgen altijd een markt.

  Franse markten

 • image

  Zoo Prehistorique de Marzal

  Aven Marzal (Saint-Remèze)

  Als uw kleine kinderen interesse hebben in de geschiedenis van de dinosaurussen dan is het prehistorisch dino park van Marzal zeker een aanrader.

  www.aven-marzal.com
  Telefoon +33 475 04 12 45

 • image

  Canyoning

  Haut/Bas Chassezac en Canyon Basis van la Besorgues

  Canyoning is waarschijnlijk één van de meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen. Bij het canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt.

  www.ceven-aventure.com
  Telefoon +33 475 94 98 68

  canyon-besorgues.com
  Telefoon +33 786 22 78 45


Bezienswaardigheden


img

Cascade de Ray Pic

Beschermde plaats sinds 1931, de waterval van Ray-Pic prijkt met 60 meter hoogte uit boven de fraaie omgeving van de basaltzuilen. De rivier Bourges welt in volle lavastromen op en vloeit daarna verder af op het spoor van een lavastroom van 35.000 jaar oud.

 
img

Mont Gerbier-de-Jonc

De Mont Gerbier-de-Jonc ligt op het Ardèche-plateau en is een hoge opeenstapeling van fonologische rotsen met een hoogte van 1551 meter. In een wandeling van een half uur kunt u de top bereiken om er en het uitzonderlijke uitzicht te ontdekken. De Loire vindt haar oorsprong in de Mont Gerbier-de-Jonc.

 
img

Gorge de l'Ardèche

Tussen Vallon Pont d'Arc en Saint Martin d'Ardèche, strekt zich een duizelingwekkende bergpas uit over 35 km, de ongerepte en indrukwekkende Gorges de l'Ardèche werd in 1980, dankzij de geologische evolutie die 110 miljoen jaar geleden ontstond, als natuurreservaat geclassificeerd.

 
img

Labeaume en Balazuc

Er zijn heel wat dorpjes in de buurt die zeker een bezoekje waard zijn.  Balazuc en Labeaume behoren tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en liggen maar op een paar km van bij ons.

In Labeaume aan de overkant van de stenen brug is er een uitkijkpunt waar je een mooi uitzicht hebt over heel het dorp en de rivier.

 
img

Grotte Chauvet 2

Chauvet is in 1994 ontdekt door Jean-Marie Chauvet, Éliette Brunel en Christian Hillaire. De grot bevat de vroegst bekende tekeningen ter wereld (30.000 tot 32.000 voor Christus). Op 2 km van de echte grot, is er een kopie gebouwd die zeker de moeite loont om te bezichtigen.

grottechauvet2ardeche.com
Telefoon +33 475 94 39 40

 
img

Cave de Lablachère

In de cave van Lablachère kan je tal van kwaliteitswijnen en streekwijnen proeven en kopen. Echt een aanrader zijn de Chatus, Faisses, Viognier en de biologische wijn Les Beauzons.

www.cave-lablachere.fr
Telefoon +33 475 36 65 37

 
img

Grotte de Cocalière

Een van de mooiste grotten van Frankrijk ligt bij ons in de buurt. Grotte de la Cocalière is dus zeker een bezoekje waard. Hier vind je in de zomer wat afkoeling.

www.grotte-cocaliere.com
Telefoon +33 466 24 34 74


 
img

Bois de la Païolive

Vlakbij Les Vans ligt het bos van Païolive, een indrukwekkend bos met versteende rotsen en witte eiken, zeer dichtbij Vans, in het hart van de Cevennoolse Ardèche, strekt het bos van Païolive zich over 16 kilometer uit.


 

activiteiten


image

Paintball (Jaujac)

ARDÈCHE BIO PAINTBALL biedt u een buitensportactiviteit waar teams op verschillende terreinen kunnen strijden. Uitgerust met een met lucht gevulde marker en biologisch afbreekbare paintballs, een veiligheidsmasker, een pak en een beschermende borstbeschermer, volgt u een veiligheidsbriefing voordat u op het terrein vertrekt.

www.ardeche-paintball.com
Telefoon +33 475 89 09 09

image

La Ferme aux Crocodiles

La Ferme aux Crocodiles is een dierentuin met een groot overdekt verblijf waarin vele honderden krokodillen verblijven. Deze krokodillendierentuin is gelegen in Pierrelatte. Naast de krokodillen zijn er ook schildpadden en vogels te bekijken.

www.lafermeauxcrocodiles.com
Telefoon + 33 475 04 33 73


image

Bambouseraie de Prafrance

Vlakbij Anduze ligt La Bambouseraie de Prafrance een park met een bamboebos met stengels tot 28 m hoogte. Het park werd in 1856 geplant door Eugène Mazel. In dit park zijn er ook sequoiabomen en een Japanse tuin. Dit park is ook bereikbaar met een stoomtrein vanuit St Jean du Gard.

www.bambouseraie.fr
Telefoon +33 466 61 70 47


image

Tour de Brison

De toren zou in de 8ste eeuw gebouwd zijn. In de zomer doet de toren nog steeds dienst als uitkijkpost voor bosbranden. Vanop deze plaats heb je een schitterend panorama over de vier windstreken. Bij helder weer ontdek je zelfs de Alpen.

Een paar kilometer verder heb je Auberge de la Tour de Brison waar je iets kan drinken of heel lekker kan eten (vooral desserts) terwijl je verder kan genieten van een prachtig uitzicht.

image

Wandelingen

In onze vakantiewoningen kan je verschillende kaften terugvinden met beschreven wandelingen in de wijde omtrek.

We kunnen jullie ook een wandel GPS bezorgen of de GPX bestanden van onze wandelingen.image

Tour de la Vierge (Chapias)

Op Tour de la Vierge in Chapias heb je net zoals aan Tour de Brison een zeer mooi uitzicht van heel de regio.

De toren van Chapias ligt op de route naar het dorp Labeaume.image

Pont du gard

De Pont du Gard is een in de eerste eeuw na Christus door de Romeinen gebouwd aquaduct/brug. Het bouwwerk is 49 meter hoog en daarmee de hoogste antieke brug ter wereld. De brug bestaat uit 3 op elkaar geplaatste bogenrijen (6 bogen in de onderste laag, 11 in de tweede laag en 47 in de bovenste laag). Deze opbouw was ook in de oudheid zeer zeldzaam. Het gigantische bouwwerk werd door ongeveer duizend man voltooid in slechts 5 jaar!

www.pontdugard.fr
Telefoon +33 466 37 50 99


image

Urban Exploring

Voor wie eens aan urban exploring wil doen kennen we enkele geheime plekken bij ons in de buurt die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Geheimhouding moet wel gegarandeerd blijven!


image

Motorroutes

Het departement Ardèche is zeer geschikt om met de motor te verkennen. Onderweg kan je genieten van tal van mooie panorama's en leuke dorpen. We hebben verschillende GPX motorroutes ter beschikking.

Zeker een uitdaging voor het betere bochtenwerk!image

La Garde-Guérin

Het versterkte plaatsje La Garde-Guérin in de Cevennen, was vroeger het domein van de gelijke ridders, die reizigers op de voie Régordane de weg wezen en beschermden.

De uitkijktoren uit de 12de eeuw biedt een prachtig uitzicht over de bergengten van de Chassezac.


www.lagardeguerin.fr

image

La Base Nautique du lac de Villefort

Het kunstmatige meer van Villefort verwelkomt u voor het beoefenen van watersporten, wandelen of gewoon om te genieten van de zon op het uitgeruste strand. Het team van de nautische basis staat elke dag van 9.00 tot 18.00 uur voor u klaar in een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Naar wens kunt u genieten van zeillessen met een gediplomeerde instructeur, of zeilen met vrienden, alleen of met het gezin op onze verschillende boten.

De nautische basis is elk jaar geopend van half juni tot eind augustus.


grandeurnature48.com

image

Station de la Croix de Bauzon

Gelegen in de Ardèche, in het hart van het Tanargue-massief, ligt op 1365m hoogte het skistation Croix de Bauzon.
Croix de Bauzon is een natuur en recreatiegebied voor wandelaars, mountainbikers en skiërs.

www.croixdebauzon.com

Restaurants

Bij ons in de Ardèche heb je tal van restaurants met typische streekgerechten : Auberge Les Murets, L'Olivier de Paiolive, Auberge Gonflée, Hotel de l'Europe, Auberge de la Tour Brison, Le Grain de Malice, Le Jardin Des Secrets en vele anderen.


Wij geven jullie graag persoonlijk advies hieromtrent!

Wijngaarden

De wijngaarden in het zuiden van de Ardèche bieden een sterke indruk van de diversiteit in landwijnen, die van de druivenvariaties en de wijnen met gegarandeerde herkomstbenaming.


Lablachère heeft een coöperatieve cave met zeer goede streekwijnen.


De wijnteelt is intussen de voornaamste landbouwproductie van het departement.